Šokolādes-ķirbja braunijs

Šokolādes-ķirbja braunijs

SASTĀVDAĻAS

  • 2 ĒK linsēklu milti
  • 70g ūdens
  • 110g sviests
  • 150g Eritritols
  • 1 TK cepamais pulveris
  • 50g kakao
  • 110g smalkais muslis ar ogām
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 200g ķirbis
  • 50g medus
  • ½ TK kanēļa

GLAZŪRAI

  • 100g saldā krējuma
  • 100g tumšās šokolādes
  • Šokolādes skaidiņas – dekorēšanai

RECEPTE

  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem
  • Nomizo ķirbi, sagriež mazākos gabaliņos, uzsmērē medu. Cep, kamēr ķirbis paliek mīksts un nedaudz karamelizējas. Atdzesē, sablendē un pievieno kanēli.
  • Mazā trauciņā samaisa linsēklu miltus ar ūdeni un atstāj uz kādām 5 min uzbriest
  • Trauciņā izkausē sviestu, kam pievieno kakao un Eritritolu, visu samaisa
  • Citā bļodā sajauc Smalko musli, cepamo pulveri, smalki sagrieztu tumšo šokolādi
  • Pievieno izkausētā sviesta masu un linsēklu miltus
  • Gatavo mīklu ieklāj formā (izmantoju maizes jeb keksa silikona formu)
  • Ķirbja masu viegli iecilā braunija masā.
  • Liek cepties krāsnī 25-30 min. Atdzesē Gatavo glazūru
  • Katliņā uzkarsē saldo krējumu līdz pirmajam burbulim
  • Pievieno šokolādi, kas salauzta mazākos gabaliņos
  • Maisa, kamēr šokolāde izkususi
  • Šokolādes masu uzklāj uz braunija
  • Dekorē ar šokolādes skaidiņām
Atpakaļ uz Blogu