Torte bounty

Torte bounty

Biskvītam:

5 L izmēra olas

60g eritritols

30ml 0,5% vai augu piens

45g pilngraudu rīsu milti 

25g kukurūzas ciete 

50g kvinojas milti

 

Krēmam:

250ml 0,5% vai augu piens

30g whey ar kokosriekstu vai baltās šokolādes vai vaniļas garšu (var aizvietot ar vājpiena sauso pulveri) 

10g kukurūzas ciete 

20g eritritols 

50g nesaldinātas kokosriekstu skaidiņas 

Šokolādes glazūrai:

80g kokosriekstu krēms

15g maztauku kakao 

10g eritritols

1g stēvijas koncetrāts 

4 pilieni stēvijas saldinātājs ar vaniļas aromātu

Pavisam mazliet sāls

 

PAGATAVOŠANA:

Biskvītam:vispirms atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno eritritolu. Pārējās sausās sastāvdaļas sajauc atsevišķi.Sakul olu baltumu ļoti stingrāsputās. Sakul olu dzeltenumus ar eritritolu (kamēr masa kļūst ļoti gaiša).

Ar lāpstiņ uzmanīgi iejauc olu dzeltenumus baltumos. Pievieno pienu, uzmanīgi sajauc. Divos, trijos piegājienos iesijā sauso sastāvdaļu maisījumu un uzmanīgi ar lāpstiņu iecilā, līdz masa viendabīga.

Biskvīta mīklu var dalīt 3 daļās un cept trīs formās vai cept vienā un gatavu plakaniski sagriezt 3 daļās. No tā būs atkarīgs gatavošanas ilgums. Dotie daudzumi paredzēti formai 16-18cm diametrā. Cep 1750 grādos. Manā krāsnī tās bija 40 minūtes lielajai masai. Bet jāpārbauda gatavība ar kociņu.

Kāmēr biskvīti cepās un atdziest, sagatavo kokosriekstu krēmu. Ar mikseri sajauc kopā 150ml piena, cieti, whey, eritritolu. Atlikušos 100m piena uzsildi un tam pievieno ar cieti sajaukto masu. Maisot turpini karsēt un pievieno kokosriekstu skaidiņas (viendabīgākai masai, tās var pirms lietošanas samalt). Kad masa uzmet burbuli, ņēm nost un atdzesē.

Tālāk ņem biskvītu, uzliek ½ kokosriekstu krēmu, pārliek ar otru biskvītu, atkal krēms un biskvīts. Visu sakārtoto kūkas daļu vajadzētu apņemt ar ciešu tērauda gredzenu vai lentu tortēm. Noliec ledusskapī uz pāris h. Pa to laiku sagatavo šokolādes glazūru, rūpīgi sajaucot visas sastāvdaļas. Kārto glazūru uz tortes, rotā un atgriez ledusskapī uz 2-3h.

Atpakaļ uz Blogu