Zaļo griķu maize

Zaļo griķu maize

Zaļo griķu maizei nepieciešams:

  • 300g zaļo griķu milti
  • 60g pārtikas rudzu klijas
  • 250ml ūdens istabas temperatūrā
  • 60ml olīveļļas
  • 1/2 tk. soda
  • 1/2 tk. sāls ar zaļumiem
  • citrona sula, lai kārtīgi uzšūmētu sodu 
  1. Krāsnī uzkarsē līdz 160 grādiem.
  2. Visas sastāvdaļas saliek kopā un samaisa
  3. Samaisīto mīklu liek cepamajā formā un cep ~ 1h

Garoziņai vajadzētu sanākt kraukšķīgai, bet iekšpuse paliek mīksta, pirms ēšanas to pilnībā atdzesē.

Pasniedzu ar paštaisītiem labumiem cāļu aknu pastēti un kaltētiem tomātiem ar čili.

 

Atpakaļ uz Blogu