Kabaču sacepums ar malto gaļu un tofu

🍴 izvēlējos zaļo kabaci un dzelteno, tumši zaļo cukini. No katra nogriezu 6 ripiņas, apmēram 5mm biezumā

🍴 pirmajai kārtai apcepu zaļo kabaci uz pannas, apviļājot olā un smalkaismuslis ar sēklām. Pēc tam kārtoju formas pannā

🍴 pa virsu uzliku apcepto maltās gaļas kārtu 

🍴 tad tikai olā apviļājot apcepu dzelteno cukini un izkārtoju pa virsu maltajai gaļai

🍴 sagriezu šķēlēs kūpināto tofu un ar garšvielām (teriyaki mērce) apcepu uz pannas. Apcepu nedaudz no abām pusēm un kārtoju virs cukini

🍴 zaļo cukini atkal apviļāju olā un smalkaismuslis ar sēklām, apcepu un liku pa virsu tofu

🍴kad viss kārtojums salikts pa virsu uzlēju mērci – rīvēts siers, saldais krējums un 1 ola

🍴krāsnī iekšā uz kādām 15-20min, skatījos, kad virsiņa bija apcepusies, tad vēl no apakšas kādas 5-10min pacep

Zaļo griķu maize

blank

🥨 300g zaļo griķu milti 

🥨 60g pārtikas rudzu klijas

🥨 250ml ūdens istabas temperatūrā

🥨 60ml olīveļļas

🥨 1/2 TK soda

🥨 1/2 TK sāls ar zaļumiem

🥨 citrona sula, lai kārtīgi uzšūmētu sodu 

🥨 krāsnī uzkarsē līdz 160 grādiem

🥨 visas sastāvdaļas saliek kopā un samaisa

🥨 samaisīto mīklu liek cepamajā formā un cep ~ 1h

🥨 garoziņai vajadzētu sanākt kraukšķīgai, bet iekšpuse paliek mīksta

🥨 pirms ēšanas pilnībā atdzesē

Pasniedzu ar paštaisītiem labumiem:

🍞 cāļu aknu pastēti un kaltētiem tomātiem ar čili

🍞 bazilika pesto vai saulē kaltēto tomātu pesto

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu lapas darbību, šī vietne izmanto sīkdatnes. Vairāk lasi mūsu privātuma politikā.