Medus ar zemenēm un sieru

Tā var būt gan lieliska uzkoda, gan našķis kādā rudenīgā vakarā.

Tikai 3 sastāvdaļas!

MEDUS – izmantoju medu šūnās, bet ja nav pieejams būs tikpat garšīgi arī ar citas konsistences medu

ZEMENES – ļoti laba kombinācija, bet noteikti var likt klāt arī citas ogas – vadieties pēc savām garšas sajūtām

SIERS – izmantoju svaigpiena  mājas sieru ar papriku, ķiplokiem un čili, bet ļoti garšīgi ir arī ar dažādām siera bumbām, kas pieejamas ikdienas pārtikas veikalos.

Nav nepareizu kombināciju, ir tikai jāatrod savas īstās garšas!

Šokolādes-ķirbja braunijs

blank

 SASTĀVDAĻAS

  • 2 ĒK linsēklu milti
  • 70g ūdens
  • 110g sviests
  • 150g Eritritols
  • 1 TK cepamais pulveris
  • 50g kakao
  • 110g smalkais muslis ar ogām
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 200g ķirbis
  • 50g medus
  • ½ TK kanēļa

GLAZŪRAI

  • 100g saldā krējuma
  • 100g tumšās šokolādes
  • Šokolādes skaidiņas – dekorēšanai

RECEPTE

  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem
  • Nomizo ķirbi, sagriež mazākos gabaliņos, uzsmērē medu. Cep, kamēr ķirbis paliek mīksts un nedaudz karamelizējas. Atdzesē, sablendē un pievieno kanēli.
  • Mazā trauciņā samaisa linsēklu miltus ar ūdeni un atstāj uz kādām 5 min uzbriest
  • Trauciņā izkausē sviestu, kam pievieno kakao un Eritritolu, visu samaisa
  • Citā bļodā sajauc Smalko musli, cepamo pulveri, smalki sagrieztu tumšo šokolādi
  • Pievieno izkausētā sviesta masu un linsēklu miltus
  • Gatavo mīklu ieklāj formā (izmantoju maizes jeb keksa silikona formu)
  • Ķirbja masu viegli iecilā braunija masā.
  • Liek cepties krāsnī 25-30 min. Atdzesē Gatavo glazūru
  • Katliņā uzkarsē saldo krējumu līdz pirmajam burbulim
  • Pievieno šokolādi, kas salauzta mazākos gabaliņos
  • Maisa, kamēr šokolāde izkususi
  • Šokolādes masu uzklāj uz braunija
  • Dekorē ar šokolādes skaidiņām

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu lapas darbību, šī vietne izmanto sīkdatnes. Vairāk lasi mūsu privātuma politikā.