Biešu humuss ar baziliku un sieru

Humusam nepieciešams:

  • 400 g nomizotu biešu
  • Olīveļļa cepšanai un nedaudz,  ko pievienot humusam
  • 400 g konservētu, noskalotu turku zirņu (1 bundžiņa)
  • 1 ēdamkarote Tahini (sezama sēklu pastas)
  • Sula no 1/2 citrona
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējkarote kumīna
  • svaigs timiāns un rozmarīns
  1. Krāsni sakarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
  2. Nomizo bietes, sagriež daiviņās, izkārto uz cepešpannas un apslaka ar olīveļļu pievienojot rozmarīna un timiāna zariņus.
  3. Cep krāsnī aptuveni 30-40 min vai kamēr bietes mīkstas
  4. Bietes, turku zirņus. Tahini, citron sulu, ķiploku, kumīnu un svaigu timiānu sablendē ar rokas blenderi vai virtuves kombainā.
  5. Pievienoju nedaudz olīveļļas, lai masa kļūtu vijīgāka.

Gatavojam maizīti

Izmantoju graudu maizi, kam uzsmērē humusu, pievienojot pāris bazilika lapiņas un sieru.

Es izmantoju Ivetas (FB @ivetassieri) svaigo mājas sieru ar zaļumiem un ķiplokiem. Iepriekš esmu izmantojusi arī marinētu fetas sieru biešu marinādē (kad izmantojam marinētas bietes, paliek pāri marināde. Sagriež fetas sieru un aplej ar šo marinādi. Uz dienu ievieto ledusskapī un pēc tam var izmantot dažādos ēdienos).

Vitamīnu brokastmaize

blank

Salāti – sastāvdaļu daudzumi uz sajūtām:

• diedzēti zirņi, redīsi, puravi (Daces Zaļumi / Talsi)

• pāris lapiņas svaiga bazilika

• Ivetas svaigpiena mājas siers ar mocarellas garšvielām (noteikti var izmantot arī siera bumbas, kas pikantākas)

• marinēta paprika (paštaisīta, recepte noteikti sekos)

Visas sastāvdaļas smalki sagrieztas un samaisītas kopā. Mērci nekādu nepievienoju, jo jau siers ir gatavots ar zaļumiem eļļā un arī paprika ir diezgan eļļaina. Visu samaisot veidojas salātu konsistence. Pa virsu dekorācijai izmantoju nedaudz diedzētos puravus, kas ir ne tikai pikanti, bet arī lieliski izskatās.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu lapas darbību, šī vietne izmanto sīkdatnes. Vairāk lasi mūsu privātuma politikā.