Kišs ar vistas fileju, kabaci un sparģeļiem

MĪKLA

  • 300g @smalkaismuslis ar sēklām
  • 1 Tak sāls pēc izvēles
  • 180g auksts sviests
  • 1 olas dzeltenums
  • 100g auksts ūdens

PAGATAVOŠANA

  • traukā liek miltus, sāli un sviestu. Visu samaisa kopā
  • pievieno olas dzeltenumu
  • maisot pievieno ūdeni, lidz mīkla kļūst viendabīga
  • savirpina bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30min atpūsties
  • atdzesēto mīklu izrullē (es rullēju starp cepamā papīra loksnēm)
  • ieklāj pannā
  • ieliek ledusskapī vēl uz 30 min

PILDĪJUMS

  • 5 olas
  • 1 ĒK @smalkaismuslis ar sēklām
  • 1 lielā vistas fileja
  • 8-10 sparģeļi
  • 1 neliels cukīnī vai kabacis
  • 250 ml saldais krējums
  • 200ml piena
  • 50g parmezāna siers
  • sāls, pioaei5, garšvielas pēc izvēles

PAGATAVOŠANA

  • uz pannas nedaudz apcep vistas fileju
  • gareniskās šķēlēs sagriež kabaci un apcep no abām pusēm, līdz tie kļūst mīksti
  • sviestā nedaudz apcep sparģeļus
  • atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievienojot @smalko musli, saldo krējumu, pienu un garšvielas
  • krāsni uzkarsē 180 grādus karstu
  • uz atdzesētas mīklas izkārto vistas fileju, kabaci un sparģeļus
  • pārlej ar olu masu
  • cep krāsnī apmēram 40min
  • pasniedz siltu
  • pamatne sanāk drupena, jo tā ir kā alternatīvs variants klasiskajai smilšu mīklai, tādēļ griežot un liekot uz šķīvja jābūt uzmanīgiem

Dārzeņu sautējums ar tomātiem un saldo krējumu

blank

ZUPA

dārzeņus ņēmu pēc sajūtām

  • zaļie zirnīši (sauja)
  • mazos kubiņos sagriezti burkāni (sauja)
  • 4 vidēja izmēra kartupeļi sagriezti kubiņos
  • 1 paprika sagriezta mazos gabaliņos
  • pāris šķēles kabača, kas sagriezts kubiņos

PAGATAVOŠANA

  • visus dārzeņus apcep nelielā daudzumā eļļas un sviesta, pievienojot smalki sagrieztas 4 ķiploku daiviņas, sakapātu timiānu, rozmarīnu un dilles
  • nedaudz pievieno teriyaki mērci
  • pievieno malto gaļu, visu kopā turpina apcept
  • pievieno buljonu un liek sautēties (buljonu pievieno tik daudz, lai noklāj dārzeņu daudzumu)
  • tikmēr sagatavo tomātus:
    • 6 vidēja lieluma tomātiem nedaudz iegriež un aplej ar karstu ūdeni. Atstāj uz brīdi
    • noņem mizu un ne pārāk smalki sagriežot pievieno sautējumam
  • kad visi dārzeņi mīksti, pievieno saldo krējumu (~ 1/3 glāzes)
  • visu nedaudz pasautē kopā

Pasniedzu ar dažādiem mājas marinējumiem.

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu lapas darbību, šī vietne izmanto sīkdatnes. Vairāk lasi mūsu privātuma politikā.