Zirņu–pupiņu–baraviku zupa

ZUPA

  • Pašvārīts buljons (ribiņas (man bija meža gaļas), burkāns, sīpols, ķirbju un kabaču mizas, puravs, garšvielas, ķiploks)
  • Iepriekš vārītas cūku pupas un zaļie zirnīši
  • Burkāns (iepriekš sagriezts un ielikts saldētavā)
  • Kaltētas baravikas

PAGATAVOŠANA

  • Ielej buljonu katlā
  • Pievieno smalki sagrieztus burkānus, novārītās pupiņas un zirnīšus, liek vārīties
  • Pievienoju gaļu no buljonā vārītiem kauliem
  • Kad burkāni gatavi pievienoju garšvielas – nedaudz sojas mērci, piparus, saldo papriku, kaltēto ķiploku
  • Kad viss savārījies pievienoju kaltētas baravikas – kādu sauju, savāra kamēr tās kļūst mīkstas

SĪKZAĻUMU SIERMAIZE

  • Bļodiņā sajauc – smalki sagrieztus diedzētos zirņus, redīsus, sinepes
  • Klāt pievieno svaigpiena mājas sieru ar mocarellas garšvielām (der noteikti dažādi svaigie sieri, kas pagatavoti eļļā), saspiež ar dakšu
  • Nedaudz piegriež saulē kaltētus tomātus (1 TK), pievieno arī eļļu (ja prasās visa konsistence krēmīgāka)
  • Smalki sagriež marinētu ķirbi
  • Visu kopā sajauc un liek uz maizītes
  • Pasniedz dekorējot ar diedzētu puravu

Ķirbju krēmzupa

blank

ZUPA

  • Pašvārīts buljons
  • Sagriezts ķirbis (vr pievienot burkānus, saldos kartupeļus, pastinaku, kolrābi vai kādus citus dārzeņus, kas ir mājās)
  • Kokosriektu piens – no bundžiņas baltā daļa, daudzumu var pievienot pēc garšas (var likt arī saldo krējumu)
  • Nedaudz sviesta, bet nav obligāti (1 ĒK uz vismaz 1kg dārzeņu)

PAGATAVOŠANA

  • Ieliek katlā, ne pārāk smalkos gabalos sagriezto ķirbi (un pārējos dārzeņus, ja tādi ir – burkānus, kāli vai cietās saknes sagriež smalkāk)
  • Uzlej sagatavoto buljonu (uzlej nedaudz, lai vārot dārzeņi nepiedegtu. Vārīšanas procesā var pasekot līdzi, ja nepieciešams, pieliet vēl)
  • Vāra, kamēr visi dārzeņi mīksti
  • Gatavos dārzeņus nokāš un sablendē pievienojot nedaudz sviesta (ja dārzeņi pasausi, tad var pievienot arī nedaudz dārzeņu buljona, kas palika no vārīšanās procesa)
  • Kad masa gatava to atkal liek nedaudz uzsildīties un pievieno kokosrieksta pienu (var likt tikai balto – cieto daļu)

Lai nodrošinātu pilnvērtīgu lapas darbību, šī vietne izmanto sīkdatnes. Vairāk lasi mūsu privātuma politikā.